Energo


Energiavonalaink

Az emberiség fennállása óta ismeretes az energiavonalak kezelésének gyógyító hatása. Az újszülöttek először az ujjukat veszik szájukba. Ezzel az elalvást, és az emésztést segítik. Tehát az öngyógyítás első mozzanata már velünk született. 

De a szülő kiveszi a gyerek szájából a kezét, és egy darab gumit adnak helyette. Nem csak az újszülöttek rendelkeznek a velünk született öngyógyítással.

A felnőttek nagy része is, ha nagyon elgondolkodnak, bekapják az ujjukat. Sokan észre sem veszik, mikor a kezüket ösztönösen a homlokukra teszik, vagy a nyakukat masszírozzák. Vagy ha gondba vannak, megvakarják a fejük búbját. A régi bábák is alkalmazták a szülés közben az energiapontok masszírozását. Így oszlatták el a félelmet, és csökkentették a fájdalmakat is.

Napi energiarendező gyakorlatok:*****

A humán bioenergetika csodái

Az energetika az energiák áramoltatásával kapcsolatos tudomány, így van ez a humán, emberi mikró energiák világában is. Műszereink még alig érzékelik, de ettől még vannak!

"Az emberi lét során mindenkiben felmerül a kérdés, hogy honnan jöttem és hová tartok. Keressük egész életünkben a kérdéseinkre a válaszokat, miközben a válasz mi magunk vagyunk. Belőlünk indul ki minden és bennünk ér véget."


Részletek (könyv itt: e.l.p.o.k)

Az ember energiarendszerének egy nagyon fejlett megközelítése a Kínában kidolgozott, és már legalább 3 ezer éve alkalmazott meridiános ( testünket behálózó energia-vezetékek) energetikai szemlélet. Ennek alapja a yin és a yang áramlása, egyensúlya, amely az öt elem tanában lett tovább fejlesztve.


Gondolkodásuk alapja, hogy az emberben a meridiánokon keresztül áramlik a csi, az energia. Mindegyik meridián (vezeték) érinti a hozzátartozó életfontosságú szervet, azt látja el energiával és információval.

Ez így már egy igen fejlett és bonyolult rendszer, melyet megérteni, és alkalmazni, csak hosszú éveken át tartó gyakorlással lehetséges, ezért sokan keresték, keresik az egyszerűsített változatokat.


Összesen 12 pár fő meridiánt és még kettő középen levő energia vezetéket használnak, de összesen 72-őt ismernek.
 
Az emberi testen pedig több, mint ezer akupunktúrás (energia csomópont) pontot fedeztek föl, de ebből egy gyógyító sem használ kétszáznál többet. Mivel a kínaiak szerint minden szervnek saját lelke van, ezért fontos hogy ne közvetítsünk feléjük negatív gondolatokat, melyek befolyásolják azok működését.

Amennyiben így teszünk, betegség keletkezik a szervezetben, ami az energia áramlás megváltozásához vezet.

Mivel mind az öt elemhez hozzá van rendelve egy-egy érzelmi állapot is, így itt már a psziché is szerepet kap a gyógyításnál.

Így nem csoda,hogy a pszichés problémákat is kezelik különféle pont kombinációkkal, hogy megelőzzék a betegségek materializálódását

Az itt említett öngyógyítási, energetizáló "elpok" módszertan kiegészíti a weblap technológiáit. Próbáld ki, segíteni fog!A Touch for Health, a Jin shin Do, a Reiki, az Akupresszúra, és a lábmasszírozás tanulmányozásai során gyűjtöttem (a könyv írója) tapasztalataimat.

Az említett ősi gyógyító eljárások, és a népi alkalmazások között sok a hasonlóság. Ezzel az elalvást, és az emésztést segítik. Tehát az öngyógyítás első mozzanata már velünk született.

De a szülő kiveszi a gyerek szájából a kezét, és egy darab gumit ad helyette. Nem csak az újszülöttek rendelkeznek a velünk született öngyógyítással.

A felnőttek nagy része is, ha nagyon elgondolkodnak, bekapják az ujjukat. Sokan észre sem veszik, mikor a kezüket ösztönösen a homlokukra teszik, vagy a nyakukat masszírozzák. Vagy ha gondba vannak, megvakarják a fejük búbját.

A régi bábák is alkalmazták a szülés közben az energiapontok masszírozását. Így oszlatták el a félelmet, és csökkentették a fájdalmakat is.

Az energia áramoltatás (energiavonalakkal saját magam)


 A megbomlott energia-egyensúly helyreállítása történik a meridiánok mentén található akupunktúrás pontokon keresztül.

Példák a könyvből:
Hogyan segít az áramlás?

 Biztos, ami biztos, soha nem árt, csak segít (mondják akik már megtapasztalták)!


A blog-weblapon lévő módszerek (technológiák) mindegyike, egy javítási, tisztítási szándékhoz nagyon eredményes eszköz (elhatározás nélkül nem megy)!

Tudom, ez talán kevésnek tűnik, és sokan csak annyit fűznek hozzá, hogy "ha valaki hisz benne…" hm... "

Ha ez jót tesz nekem, és javul az egészségem, akkor semmi kifogásom ellene". Kezdetnek jó a befogadás is, de ez nem egy "egyszer bekapom és már hat is" dolog!!

A tapasztalás (ami meggyőz) csak hosszú távon lehetséges!! Bizony, ezek a technikák nagyon pontosan működnek.

Az energia akkor is áramlik, VAGY ELAKAD ha nem hiszünk benne, (sőt akkor elakad)!!. A tudományos háttér (tanulmányok, kutatási projektek) is megvan már, csak nagyon bonyolult!

Sok ismerősöm, akik kimondottan kételkedtek, ma már egyszerűen elfogadják a tényt, hogy nekik is segített, tehát sokkal több annál, hogy csak azt mondjuk "van benne valami".


Ez nem (csak) azért segít, mert hiszek benne, hanem azért kezdem elhinni, mert már segített!

Ha például egy nem várt eredményt érek el, amit előre nem lehet kiszámolni, a részletek latolgatásában egészen más eredményre (eredménytelenségre) lehetne számítani. És akkor jön a "teremtő gondolat és beszéd" (+a technikák)!!

A világ tele van csodákkal. Azért kételkedjek benne, mert még senkinek sem sikerült meghatározni őket? Az energia áramlásának felhasználása is egy "csoda". Az emberi szervezet képes saját magát regenerálni!

Csak a módszert kell kitalálni (meghallani megérteni) hozzá. Nem is jól mondom, már megtalálták régen, csak alkalmaznunk kell!

És ez az áramoltatás lényege. A testünkben megvannak az impulzusok az öngyógyításunk erejének az optimizálására, képeken látható csomópontok megfelelő kezelésével.


Add meg az esélyt magadnak, így kitalálhatod, 
hogy az áramoltatás miben segíthet neked


Ezzel a kezelési lehetőséggel megtanulhatod a szervezeted felépítését, működését, reakcióit. Meg fogod látni, hogy milyen hamar csökkennek panaszaid. Nagy kár lenne, ha ezt a lehetőséget nem ragadnád meg.

Vagy nem tudod előre kiszámítani az eredményt? Mi történhet veled? Én ismerek sok olyan embert, akinek a logikája megtiltja az ilyen, és hasonló egyszerű gyógymód alkalmazását.

Olyanokat is ismerek, akiknél már alkalmaztak energiavonal kezelést, és a panaszok csökkenése után abbahagyták a hosszú távú áramoltatást, mivel nem tudták besorolni, és megmagyarázni a hagyományos orvoslás tanaival.

Ha arra várunk, hogy az orvosok formába öntsék a magyarázatokat, akkor talán a legszebb életkorunk is elrohanhat mellettünk.

Ezért tehát ajánlom, egyszer próbáld ki az áramoltatást. Biztos vagyok benne, hogy ezen túl alkalmazni is fogod! Tehát kezd el egyszerűen az áramoltatást!

Milyen sűrűn, és meddig áramoltathatom magam? 

Saját magad annyiszor, és addig kezelheted, ameddig csak akarod. Az áramoltatásnak semmiféle mellékhatása nincsen! Érdemes akár egy pár percig is kezelned magadat, ha időd engedi. Akár napközben egy kis szünetben, utazás közben, vagy az íróasztal mellett is gyógyító hatású az áramoltatás.

Ez csak attól függ, mit szeretnél elérni vele. De egy energiapontot legalább 3 percig kezelned kell. Ha azonban komolyabb panasz lép fel, vagy az egészségedet akarod visszaállítani, akkor szükség van kb. 45 percnyi kezelésre 8 óránként.

Ha valaki mást akarsz kezelni, akkor javaslom, ne tartson az áramoltatás 1 óránál tovább. Általában ez az idő elég a partner gyógyításához. Kivéve, ha vészhelyzetről van szó. Akkor addig végezd a kezelést, míg a panaszok elmúlnak, vagy az orvos megérkezik. Áramoltasd tehát magadat minden adandó alkalommal. Az egészséged javulása, életerőd növekedése a cél!


Az egészség szorgalommal megtartható

Akkor a betegségünk gyógyítása mellett tennünk is kell érte valamit! Az egészség nem csak azt jelenti, hogy a betegség nincs jelen, hanem azt is, hogy jól érezzük magunkat, boldogok vagyunk.


Tehát arról van szó, hogy ismét érezzük a testünket, hogy a kisujjunktól a lábujjunkig tudatosan érzékeljük is azt, úgymint az érzelmi jóllétünket, és szellemi terhelhetőségünk határát is megtaláljuk.

Az áramoltatással ismét egy másik oldalról ismerjük meg a testünket. Fontos még az is, hogy a testtartásod állandóan ellenőrizd.

Az ülő, és a hajlott testtartás természetellenes, és ez is hozzájárul a blokádok kialakulásához. Csak akkor tud az energia szabadon áramolni, ha egyenesen járunk, és állunk, egyenes gerinccel ülünk!

Mindenhol, ahol az energia megakad, segíthetünk az áramoltatással azt ingerelni a továbbhaladásra. Ennek az energiavonal kezelésnek a lényege nem elsősorban a panaszok megszüntetése, hanem a megelőzés!

Ha egy szervezet öngyógyító ereje akadálymentesen működik, akkor szinte sohasem lesz beteg. Mindenki segítheti az áramoltatással szervezete egészségének megtartásában, és hogy az meg maradjon idősebb korában is.

A gyógyítás során mindig figyelembe veszik az energia áramlás mértékét, nagyságát,valamint a beteg szerv energetikai áramát.

Az energiavonalak áramoltatása, mint ahogy ma is alkalmazzuk, tapasztalatokon alapszik, melyet Jin Shin Jyutsu tanít.


Egy régi néptudomány

Az emberiség fennállása óta ismeretes az energiavonalak gyógyító hatása. Az újszülöttek először az ujjukat veszik szájukba.

Igen, ez jó kérdés! Ha valaki azt pontosan tudná (azért már közel vagyunk)? Megnyitja ami elzáródott, így lehetőséget ad az öngyógyításra!

Én egy nyitott ember vagyok (a szerző mondja, de egyetértek). Szerintem minden lehetséges, és a "csodákban" (csodának mondott dologban) sem kételkedem. Mit jelent számomra a csoda?

Hol van a rizikó? Hogy az ujjaid csak úgy szanaszét hevernek melletted, vagy a testeden egy energiapontra rakod? Nem, ez nem kifogás!

Csak próbáld ki először! Úgysem kerül semmibe, és nem is fáj. Vagy félsz attól, hogy az életedben előre nem látott változás történhet?


Aki gyógyít, annak igaza van! Szerintem ezen a vonalon menjünk tovább, mivel úgyis csak csodálkozni fogunk, milyen óriási igazságokat rejt magában a természet, és még miket tartogat számunkra.

Szeretnénk mindannyian egészségesek lenni? Vagy szeretnénk a jelenlegi jó egészségünket megtartani?

A blokádok, elzáródások elsősorban az egészségtelen életstílus (+ gondolkodás és beszéd) eredményei.


Hogyan kell?

Azt az előző oldalakon is tapasztalhattad, hogy az ajánlott módszerek összefüggenek egymással.


Ez az energiaáramoltatási technika (sok ilyen van) egyszerű, könnyen megtanulható, és kiegészíti az előzőeket. Persze ez sem olyan, amit néhány perc alatt profi módon meg lehet tanulni, ehhez is van kézikönyv!

A testábrákon látható pontok kezelése főleg egy egyszerű presszúra technikával, (megfelelő idejű erősségű és helyzetű nyomássorozattal) történik. Az ismert probléma megszüntetése, vagy javító hatás érdekében, van jelentősége a pontoknak is, azért vannak beszámozva.

A részleteket a könyv tartalmazza, mutatóban a 2. sz pont kezelését emelem ki.


Energiapont 2: Az életerő energiapontja (hátul a medencecsont két csücskénél). Segít megkeresni a bajt.
 • Csillapítja a hátfájást
 • Segíti a test egyenes tartását
 • Az isiász panaszokat csökkenti
 • Javítja az emésztést
 • Gyógyítja és megelőzi a megfázást
 • A test hátsó részén feloldja az elzáródásokat
 • Erősíti és melegíti a lábakat
 • Minden szerv részére erősíti az energiát
 • Segít felerősödni
 • Segít elfogadni saját magunkat, a bajokat, és az ételeket is
 • Testi és lelki erőt ad
 • Segít jobban lélegezni
 • Csípő környéki panaszokat csillapítja

Alkalmazás: A medencecsont és a gerinc találkozása mellett lévő pontot a gyűrűsujjal nyomni (néhány percig lazán), aztán ismételni (részletek a könyvben).
Bőr a bőrön. Ez egy mélyedés, meg kell keresni.

_____________________________________________________


Ennek a módszertannak is van egy egyszerűsített (hétköznapi) változata, amit bármilyen testhelyzetben lehet gyakorolni, bárhol, ezért emeltem ki ezt a technikát az energiakezelési eljárások sorából! Ez a gyengéd kezelési lehetőség!

Energiapont 2. Egyszerűen: Gyengéd kezelési lehetőség gyűrűsujj. A bal kéz gyűrűsujját jobb kezünkkel, befogadóan átfogjuk.

----------------------------------------------


Persze ezek a hatások lassan, jó-néhány gyakorló alkalmazás után hozzák meg a sikerélményt. A türelem és a gyakorlás itt is nagyon fontos!!


Aki az "egyszerűbb" (rezgésmentes, materiális) utat keresi az sokszor vakvágányra fut, és több a kár mint a vélt eredmény.

A modern mai világban már sok módszert átültettek az önfejlesztés területére, én csak ezeket javasolom. Akit érdekel ez a terület itt egy másik átjáró:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése