EFT

E. F. T.
Érzelmi Felszabadítás (Feloldás) Technikája 
(Emotional Freedom Technique)

A testünk "lélek, és energia-vonalaiban" áramló energiák aktivizálása kopogtatással, elfogadással és kéréssekkel (verbális rendelés)?

Részletekkel a BIOREZONANCIA oldalunk foglalkozik

Az érzelmi rendszerünk a rejtett (és elnyomott) energiák tárháza IQ-EQAz alábbi videóból jól látszik, hogy ez a módszer (EFT) sokkal több mint aminek látszik első ránézésre. Szinte minden bajunk kapcsolatos az érzelmeinkkel!! Ez (is) egy stimuláló, felrázó, öngyógyítást aktivizáló technológia.


Kombinálni lehet az oldal többi hasontó célú eljárásaival. Nagyon nehéz néhány szóval összefoglalni, ki kell próbálni, és rögtön megérted, megérzed a lényegét, nagyon hatékony és (majdnem) mindent megoldhatsz a segítségével!.


Az ábrán a fő kopogtatási helyeket látod. Bemutató lejjebb a videóban! Hogyan kell csinálni? A lap alsó részén megtalálod, de ne légy türelmetlen olvasd végig az oldalt! 


Ez a módszer alkalmas arra, hogy tudatunk mélyén meghúzódó félelmeinket és más negatív érzelmeinket felszínre hozva, figyelmünket a külvilág felől magunk felé fordítva.

 Visszaadja valamikor elveszített saját szerethetőségünk hitét, aminek birtokában hatalmas lépést tehetünk gyógyulásunk, személyes fejlődésünk érdekében. 

Így egyre tökéletesebbé tehetjük azt a világot is, amelyben élünk. Bármely kezdő anatómia kurzus anyaga világosan leszögezi, hogy fizikai testünk bio-elektromos természetű. 


Ezt magad is megtapasztalhatod: dörzsöld a lábadat a szőnyeghez néhányszor, majd érints meg egy fémtárgyat. 

Néha még láthatod is a statikus elektromosságot, amint az ujjhegyeiden keresztül kisül – de érezni mindenképpen fogod, ha látni nem is. Ha tested nem  lenne elektromos természetű (vezető), ez a jelenség (feltöltődés) nem következhetne be. 


Persze ezek a külső idegen töltések (is) sokszor okoznak galibát (pl.: időjárás, elektroszmog) a finoman hangolt rendszerünkben. 


A hirtelen ránk törő bajok stresszel ugyanígy megbolygatják a belső áramlatokat (energiavonalak, meridiánok) és nyomokat (akadálygócokat) hagynak. 


Sokszor rövid idő alatt el is felejtjük, a kellemetlen eseményeket (védekezésből) de mivel a nyomok megmaradnak zavarják testünk normális működését, és betegséget idéznek elő.


Teljesen nyilvánvaló, hogy fizikai jóllétünkhöz
a bio-elektromos energia akadálymentes áramlása
a testben kulcsfontosságú. 


Kérdezz meg egy orvost erről a kérdésről, meg vagyok győződve (az író) róla, hogy ma már sok kérdésben (tartalmilag) a hagyományos orvoslás is elismeri ezt (elég optimista), hiszen a modern berendezésekkel mérni lehet. 

Az EFT alapelmélete szerint minden negatív érzés oka a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás (akadálygóc). 


Amikor testünk energiarendszere elveszíti egyensúlyát, rövidzárlat keletkezik a test elektromos energiarendszerében. 


Tehát egy blokk, egy gát elzárja az energiaáramlás útját. Nekünk pedig "csupán" annyi a dolgunk, hogy ezt a rövidzárlatot megszüntessük, és szabad utat adjunk az energiaáramlásnak. 

Az energia-egyensúly felbomlás az intenzív, negatív gondolat/emlék hatására jön létre és ez a negatív érzés (észlelet) közvetlen kiváltója. 


Tehát tudatossá kell válnunk, keresni kell a legjobb érzést kiváltó (javító) gondolatokat, hogy élvezhessük a megfontolt teremtés pillanatát.


     

Az EFT módszere mindössze néhány ártalmatlan összpontosító procedúrából áll úgy, mint: 

 • a meridián pontokon (ábrák) történő könnyed kopogtatás (kb.7x),
 • számlálás (értékelés),
 • dúdolás (a külvilág kikapcsolása),
 • "szemek forgatása" (az agyféltekék hangolása).

Hatásmechanizmusának fő elemei:
 1. A kopogtató akupresszúra, ami szabaddá teszi az energiaáramlást (a rezegtetés hatására) és élénkíti az energiakeringést.
 2. Az autoszuggesztió, ami nyitottá tesz a változásokra (beszéded és gondolatod teremtő ereje). 
 3. Az NLP=Neuro Lingvisztikus Programozás (alkalmazása javításra), ami egy technika, amivel új magatartásmintát programozhatunk az agyban az idegrendszer és a nyelv közötti összhang létrehozásával
4.Nem diagnosztizálunk
hanem generálisan javítunk.A 100%-os generáljavítás elve az, ami az ÉFT-ben megoldja a diagnosztizálás problémáját. 


Mi egy úgynevezett ALAPRECEPTET memorizálunk és használunk, amely elég meridián pontot stimulál (kopogtat) ahhoz, hogy az egész energiarendszer “generáljavítását” (vagyis kiegyensúlyozását) elvégezze. 


Ily módon, bár nem diagnosztizálunk, mégis szinte biztos, hogy a kezelés végére a specifikus egyensúlyhiány (vagy “zzzzt”) az energiarendszerben - az esetek túlnyomó többségében (90% felett) - kiegyensúlyozódik.

A EFT zseniális egyszerűsége, gyengédsége és különössége, különbözősége miatt, és mert semmiféle fájdalmat nem okoz, nem kell mellékhatásoktól tartani, rendkívül közkedvelt és szimpatikus terápia a gyerekeket illetően is. Annyi bizonyos, hogy kizárólag
csak akkor tudod rezgéseidet összhangba hozni
vágyaid rezgésével, ha lehetővé teszed,
hogy az energia szabadon áramolhasson,
és az energia egyensúly létrejöhessen.


A videó bemutatja a kopogtatási pontokat!A kopogtatási pontok és az energiaáramlási
vonalak (meridiánok) kapcsolata


 
Kezd úgy, hogy meghatározod egy képzeletbeli skálán (1-10), hogy az a dolog (érzet, probléma beazonosítása) a minimum és a maximum között most éppen (a kopogtatás előtti állapotban) hova helyezhető (értékelés).


Mond ki, hogy
"ezt az állapotot mélységesen
és teljesen elfogadom
"! 

  Az EFT technológia felszínes használata is hozhat tapasztalható változást közérzetünkben, érzetünkben, állapotunkban.


Így arra bíztatok mindenkit, kopogtasson rendszeresen fejtetőtől lefelé, hét nyolc kopogtatással egy egy pontot, és gondoljon arra, hogy ezáltal jobb lesz a közérzete, elmúlik a fej, láb, nyak és egyéb fájdalma.Ha végigért, kezdje újra addig
amíg a javulást nem érzi. 
 
A másik kopogtatási irány valaminek az elérése (javítás, változtatás). Ehhez el kell képzelni (képünk legyen róla) vizualizálni a célt és hat hét alkalommal minden pontot sorba (hét nyolcszor kopogtatva) elfogadjuk az állapotot, kérjük a kívánt dolgot.

Tapasztalati eredményt már így is el tudunk érni. Persze ahhoz, hogy birtokában legyünk ennek a technikának, valóban hatékonyan javítsuk vele az életünket, több kell. 
Töltsd le add tovább, írj ha bevált flakner49@gmail.com

El kell olvasni a kézikönyvet, és meg kell tanulni a részleteket is!


Egy kis ízelítő a részletekből: 
I. A ráhangolódással kell kezdeni ami két részből áll…

1. Egy affirmációt vagy alapállítást háromszor megismételsz " Van ez a ... elfogadom"
2. Mialatt végig az „Érzékeny pontot” dörzsölöd, vagy a „Karate kézélt” ütögeted/kopogtatod 


II. PROBLÉMA meghatározása és minősítése

  A "kezelés" (mert kézzel csináljuk a kopogtatást) szót használjuk, ez nem azonos az orvosi, vagy természetgyógyászati kezelés eljárások tartalmával és azokat nem helyettesíti!

Itt a kezelés egyszerűen annyit jelent, hogy gondolunk az adott egészségi, lelki, vagy fizika problémára, és figyeljük, hogy az (ábrán jelölt) érzékeny (test) meridián pontok eljárásszerű kopogtatása során, hogyan változik az érzetünk a probléma mértékéről!


gyekszünk addig "kopogtatni" (körök) ameddig a lehető legkisebb értékre (akár 10>>0) lecsökkentjük az érzetet.
   
Először is azonosítani kell az adott érzelmi vagy fizikai problémát vagy kérdést. Fókuszba kell állítanunk (hogyan nevezzük magunkban) a probléma jellegét (megnevezését) és az érzelmet vele kapcsolatban, mint a "harag", "bűntudat" "aggodalom", vagy "szomorúság" "rossz emlék" "félelem".

Ha nem tudsz nevet adni az adott érzésnek, csak hívd, hogy "ez az érzés...", vagy "ezt a probléma...." és gondolj rá helyileg.Fizikai fájdalmat és rossz közérzetet,
betegséget is lehet "kezelni" EFT ™-vel
mivel az egészet javítjuk. 


Egyszerűen írd le, nevezd nevén  a problémát, úgy mint ez "sinus fejfájás", "derékfájás", vagy "arthritis fájdalom a bal térden." vagy "vérkeringési zavar az agyban", vagy "tompa kellemetlen szúrás a mellkasban" vagy "egy nagyobb baj (megnevezve)".


Ezután (az érzeti) intenzitását arányát (mértékét) kell meghatározni a probléma skálán 0>10, 10 a legintenzívebb és a nulla, vagy hogy nem érzékelhető intenzitás egyáltalán.

Ezt a skálát 0-10 hívják gondolati felhőnek (szubjektív egység zavara), és használja minden EFT ™ eljárás.


III. Elfogadó nyilatkozat:

A hatékonyság növelése szempontjából a probléma tudatos beazonosításának (megnevezésének) és a változás figyelésének különös jelentősége van, ezért egy "bevált" alapállítás mondatba kell behelyezni azt amin változtatni akarunk.

A Elfogadó NYILATKOZATTAL a formulát követni kell, ezáltal elismerve, hogy problémád van, majd megerősítve, az ön-elfogadást. 


Az ALAPÁLLÍTÁS a ráhangolódásban:


"Bár van ez a ... (4-es) erősségű ........... (pl fejfájás, harag, adósság, sikertelenség, betegség) problémám, én mélységesen és teljesen elfogadom magam ebben a helyzetben." >>3x és +kézél (karate pont) kopogtatása!


Nem számít, hogy milyen szinten hiszel az állításban (a technológiában, a javulásban is) csak mondjad és kopogtasd a "köröket", lesz eredmény.


  ..... >> 3.-as számú hozzávaló…a 9-es Skála procedúra

. ......>>> tovább lásd a kézikönyvben

..........................................


Csontos Ági, a téma magyar szakértője, a legjobb forrás: 

http://eftmagyar.blogspot.be/2011/04/proxy-trening-elmarad-de-azert.html

Összefoglaló :

Az Alapelmélet 


“A problémáink a negatív érzéseink következményei. Minden negatív érzés oka a test energiarendszerében bekövetkezett egyensúlyfelbomlás.”


ÉFT dióhéjban :


Memorizáld az Alapreceptet. Irányítsd gyógyító szándékodat az érzelmi vagy fizikai problémára a megfelelő Ráhangolódással és Emlékeztető mondattal. ......


Ahol csak lehetséges légy specifikus, és irányítsd az ÉFT kezelést azokra az érzelmi töltéssel rendelkező eseményekre, amelyek okozói lehettek a problémának.


Ha szükséges, légy kitartó, és ismételd meg a kezelést újra és újra, mindaddig, amíg valamennyi aspektust sikerrel fel nem oldottál. Alkalmazd minden felmerülő problémára!


Az Alaprecept


1. A Ráhangolódás

.. ismételd el háromszor az affirmációt:


„Bár van ez a …………………………, mégis mélyen és teljes egészében elfogadom magam.” 

>> ezalatt egyfolytában dörzsölöd az Érzékeny pontot (bal-mell felett), vagy pedig a Karate kézélt kopogtatod.


2. A Szekvencia

…kopogtass mintegy hétszer a következő energiapontokon, mialatt  az Emlékeztető mondatot megismétled valamennyinél
Lásd ábra fent > SZemÖ (1-2), SZemS (1-2), SZemaA (1-2), OrraA, ÁlkP, KulCS (1-2), MellaA (1-2) KaraA, , HüvU, MutU, KözU, KisU, KezalkK,


3.  A 9-es Skála folyamatosan

kopogtasd, a SKÁLA pontot mialatt a következő műveleteket hajtod végre: 

  (1) Csukd be a szemed,> 
  (2) Nyisd ki a szemed,> 
  (3) Nézz jobbra le>  
  (4) Nézz balra le,> 
  (5) Forgasd a szemed körbe,> 
  (6) Forgasd a szemed körbe az ellenkező irányba, > 
  (7) 2-5 másodpercig dúdolj egy dalt  (pl.:ho'oponopono) 
  (8) Számolj 5-ig,> 
  (9) Dúdolj megint 2-5 másodpercig
4. A Szekvencia (újra)
….kopogtass mintegy hétszer a következő energiapontokon (ábra), mialatt az Emlékeztető mondatot megismétled valamennyinél  SZemÖ (1-2), SZemS (1-2), SZemaA (1-2), OrraA, ÁlkP, KulCS (1-2), MellaA (1-2) KaraA, , HüvU, MutU, KözU, KisU, KezalkK,


ElmL mond: >>„Bár van ez a …………………………, mégis mélyen és teljes egészében elfogadom magam.” mialatt egyfolytában dörzsölöd az Érzékeny pontot, vagy pedig a Karate kézélt kopogtatod.

FIGYELEM: a pótlólagos körök során változtasd meg az Alapállítást (a Ráhangolódás affirmációja), és az Emlékeztető mondatot oly módon, hogy azok azt fejezzék ki, hogy most már csak a probléma maradékán dolgozol (értékelni kell a csökkenést számszerűen)*****************


Reggeli kopogtatás mondatai >>
 • Napról-napra egyre jobban, és jobban érzem magam.
 • Szélnek eresztek minden fájdalmat, kisebbségi érzést dühöt és neheztelést.
 • Negatív gondolatok, negatív hatások semmilyen tudatszintemen sincsenek rám hatással.
 • Pozitívan, kitartóan haladok céljaim felé.
 • Vidám, kiegyensúlyozott, boldog  vagyok.
 • Bízom magamban, én egy csodálatos ember vagyok.
 • Napról-napra, minden szempontból egyre jobban, és jobban érzem magam!