Ötven+

Az ember egy élő mágnes
Ötven felett!? Figyeld meg magadat egy átlagos napon. Ezt úgy értem, hogy figyelj arra, mire gondolsz általában.

Vagy nézd meg, hogy a napod hány százalékát teszi ki mondjuk az elégedetlenkedés:

"Halálra dolgozom magam, mégsem tudok félretenni”, „idegileg és fizikailag is egyre nehezebben bírom ezt a munkát”…, „ennyi fizetésből 200 év alatt sem tudom kifizetni a tartozásaimat”… bizonyára vannak hasonló gondolataid, mégpedig túlsúlyban.
Szokj le az elégedetlenkedésről
ha ilyen akarsz lenni!
Lehet, hogy a munkahelyeden sem érzed jól magad, de aztán még otthon is elmeséled, hogy milyen sérelmeid voltak, tehát újra megéled ezeket a negatív eseményeket.

Teljesen megértem, mert ez a látszólagos "valóságod". Csakhogy minél többet elégedetlenkedsz, annál több olyan dolog történik az életedben, ami miatt elégedetlenkedhetsz.

Tudatosan meg kell emelni egyetlen napon belül is azoknak az óráknak a számát, amikor jól érzed magad (és az látszik is).

Az ébrenléti idődben egyre nagyobb arányban kell lennie azoknak az óráknak, amikor jól érzed magad, hogy jó dolgokat vonzzál, ne rosszakat.

Alternatívák kellenek
A legtöbb ember szeretne egészségesen élni. Ám az egészségtudatos életmód sokaknak a mindennapi életébe egyáltalán nem, vagy csak nehezen beilleszthető, misztikus dolgot jelent.

Ebben a korban már sok gyanús dolog történik velünk, és rohanunk az orvoshoz (ez még a jobbik eset), és keressük a megoldásokat. Az egészségügyi vizsgálatok sokszor rutinszerűen zajlanak, a pácienst leginkább a már kialakult betegségekről informálják.

Az eredményt nem mindig kíséri konkrét segítség, vagy túl általánosak a jó tanácsok: rendszeres testmozgás, szokjon le a dohányzásról, kerülje a stresszt, táplálkozzon egészségesen.

Az általánosságokból nehéz a "testhez állót" kiszűrni, és az amúgy is zsúfolt napirendbe beilleszteni. Ez, pedig tovább növeli a stresszt, és gyakorta bizony kudarcba fullad a próbálkozás.

A személyre szabott fokozatosságot sajnos nem tanítja senki. Honlapunk arra vállalkozik, hogy alternatívákat mutat be, megmutatja az eredményességet, sőt az alap dolgok objektív technológiákkal mérhetőek.

Hogyan lehet késleltetni az öregedést? >>>>

Közhelynek számít, hogy a pozitív életvitellel, gondolkodással beszéddel. A részleteket megtudhatod a tematikus oldalainkból. Tudtad például, hogy a legtöbb gyümölcs- és zöldségféle mágikus "anti-aging" hatással rendelkezik?

Sajnos a minőségi változás érdekében, hatalmas mennyiségeket kellene elfogyasztani, azért erre is van megoldás, a jó minőségű komplex étrendi kiegészítők formájában.

Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította ugyanis, hogy a bőséges gyümölcs- és zöldségfogyasztás (kivonatolt formában is) nagy mértékben csökkenti a betegségek kialakulásának rizikóját, energikusabbá tesz, és a testtömeget is szabályozza.

És a víz mennyisége, minősége információ és anyagtartalma, tisztasága. Erről igazán sokat beszélünk itt is, talán nem véletlen, hogy a civilizációs problémák megoldásánál mindig felmerül.

A négy +1 legjobb étel öregedés ellen

A négy étel más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban ; a Harvard és a Berkely Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat (fiatalodjunk minden nap fél napot).

A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva – korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve – bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás, persze életmód váltás is kell :-).

A gránátalma az egyik csodaszer. Berkeley egyetemen végzett kutatások szerint a gránátalma (1 dl 100% juice) megközelítőleg háromszoros antioxidáns képességgel bír (arányaiban) a vörösborhoz, a zöld teához, az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva. Súlyarányosan a legnagyobb mennyiségben tartalmaz polifenolokat. A polifenolokról eddig már kimutatták, hogy az öregedés kitűnő ellenszere, és idegrendszer védő hatása is van. Olcsó Forrás: itt ajánlott mennyiség felnőtteknek min.1 dl/nap

A Harvard Egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szer a resveratrol (nevű flavonid) ez teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert a legjobb természetes forrása a jó minőségű vörösbor (1 dl/nap), amelynek ez fő alkotóeleme.

Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény keserű csokoládé (70% feletti kakaó tartalom) is (5 dkg/nap) . A kedvelt édesség valódi előnyét az a flavonidok az antioxidánsok jelentik, amelyek az aktív összetevőkben találhatók.

Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két három csésze zöld tea (nem filteres), hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban keresendő. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A zöld és fekete teát fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például a szívbetegségek kialakulása is csökken.

Azért az ötödik (sok tekintetben az első) helyezettet is érdemes megemlíteni, ez a cukor-nélküli aszalt szilva (5-10 dkg/nap), amely lekvár vagy gyümölcslé formájában is kiváló, és súlyarányosan egyik legmagasabb ORAC értékkel rendelkezik (több mint 5000/100gr).

Miért isznak az idősek kevesebbet?

Az idősek szervezetében a szomjúság szabályozásáért felelős hormonok „elállítódtak”, ezért kevésbé érzik a folyadékhiányt, mint a fiatalok.

A fiatal szervezet a hiányra szomjúsággal reagál, és a hiányt ivással pótolja, az idősebb viszont ebből semmit sem vesz észre: nem szomjúsággal, hanem betegséggel reagál.

Milyen bajt okoz, ha keveset iszunk?

A leggyakoribb panasz a krónikus székrekedés. Ezen túl a vízhiány szédüléssel járó ortosztatikus panaszokat is okozhat, kedvez a húgyúti fertőzésnek, és hosszú távon a vesekő képződésének is.

A folyadékhiányt a vér is megszenvedi: besűrűsödik, romlik a keringés és ezzel a sejtek anyagcseréje, regenerálódása.

Jókor igyál!

Íme, egy kis hasznos információ: Azt biztos tudtad, hogy sok vizet kell innunk (2,5-3,5l), de azt (gondolom) nem, hogy az időzítés is nagyon fontos.

A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését (hígítja a vért):
  • 2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését, 
  • 1 pohár víz 30 perccel az étkezés előtt elősegíti az emésztést, 
  • 1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást, 
  • 1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést, és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot, 
  • étkezés közben ne igyál, csak rágj sokszor (40x) minden falatot, 
a többi elosztva napközben tevékenységtől függően (mindig legyen egy tele pohár víz a közeledben).

Úton az egészség felé, vagy az egészség megtartása minden nap

Oldalaink központi témája, hogy minden a fejben dől el, a testünk képes kijavítani minden hibát, ha a megfelelő feltételeket biztosítjuk.

Vajon van ere energiánk és pénzünk ebben a rohanó világban? Azt kell mondanunk, kell hogy legyen.

A tapasztalatok szerint itt is igaz (ami oly sok dologban így van), hogy a cél kijelölése, kimondása leírása az első jól irányzott lépés megtétele a legnehezebb.

Az lesz belőlünk amit minden nap gondolunk magunkról, mondunk magunkról az életünkről. Célok, tervek, álmok, vágyak, optimális állapotok megfogalmazása.

Ez talán még nem túl nehéz feladat. A gondolatainkat és a beszédünket kell kordában tartani, és az egészség, a szeretet, a boldogság a jólét a hit irányába fordítani.

Ez nem kerül sem pénzbe, sem túl sok időbe, de (valljuk be) elég nehéz megtenni, ha nem így volt eddig. Az a lényeg, hogy arányaiban mindig több legyen a napi viszonylatban a pozitív a jó a szeretetből eredő dolog minta a rossz.

Minden nap, minden korban, (először elég néhány perc is) foglalkozzunk az előző pontban leírtakkal (kihagyni nem lehet). Lehetőleg azonos időpontban, például este lefekvés előtt.

Nem az a fontos mennyi a "realitása" egy álomnak, egy célnak egy egészséges állapotnak, hanem, hogy akarjuk-e, hogy nekünk az meg-legyen (már meg van érzés), akarjuk-e hittel, kívánjuk-e magunknak szeretettel.

Ilyen lehet például az egészség imája, vagy hasonló fogadalomlista, amit te állítasz össze magadnak. Ez még idáig nem kerül pénzbe. Az időigény sem túl sok.

A "minden nap ugyanazt, azonos időben elmondani, elképzelni" az a nehéz, de ez a kulcsa mindennek. Ezt minimum 21 napon keresztül folyamatosan kell csinálni (innentől már szokássá válik). Ha egy-két nap kimarad újra kezdődik a 21 nap.

Hogy ez miért van így az már egy külön szakma, próbáld ki majd rájössz magadtól is. A TITOK.. a hited oldalunk is ezzel foglalkozik, a siker szemináriumi anyagunk (soha nem késő) is sokat segíthet a megértésben. (flakner@gmail.com)

Hétköznapi teendők

Az alábbi tanácsok nagymértékben összecsengenek az egészséges életmód tíz szabálya menüpontunk alatt közölt Kneipp-féle tanácsokkal.

Látható, hogy a (normális) tudomány igazolta a több mint száz éves alapelveket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése