Ho-opono..

Szeretlek és megbocsátok!

A Ho'oponopono egy ősi
Hawaii problémamegoldó művészetnagyon egyszerű és nagyon hatásos.


Ho'oponopono azt jelenti: "hibát kijavítani" , "szerkeszteni". Minden, negatív ami felbukkan az életünkben, (rossz emlék), "hibás programlejátszás" rossz kapcsolódás. A tudatalattink aztán összekutyul mindent és rossz útra terel bennünket. A felbukkanás legtöbbször azért van, hogy lehetőséget adjon elengedni, tisztítani, törölni, újra szerkeszteni. Ha nem élünk vele méregként hat a "hiba".

A Ho'oponopono a töröl gomb a "központi egységünk" billentyűzetén.
Gondolj arra, hogy amikor elütsz egy szót, akkor nem a monitornak beszélsz, és nem mondod neki: "Hányszor mondtam neked, hogy hogyan betűzd ezt a szót?" Tudod, hogy a monitor nem tud semmit. Beszélhetsz a monitorhoz egész nap, de a monitor rád mered, mintha azt mondaná: mit akarsz, mit tegyek?

A rendezetlen dolgok egymásra-hatása bennünk is "rontja a működést"! Ha szeretnél valamin változtatni, először törölnöd kell, "nagyobb üres helyet" kell létrehoznod annak érdekében, hogy a megfelelő információt a helyére tedd. Ho'oponopono az ürességbe, befogadásra, a tudatalatti kikapcsolására visz bennünket, a zéróra, így az "inspiráció vételét" nem zavarja semmi, és megjelenik az életünkben, hogy vezessen bennünket. Így a belső béke segitségével lehetünk a megfelelő időben a megfelelő helyen.
A Ho'oponopono megtanít minket problémáink törlésére.
A Ho'oponopono a Titkon túl van. Ahogy a "vonzás törvénye" tanítja, gondolatainkkal valóságot teremtünk De tudtad-e, hogy a gondolataink 90%-a tudatalatti? A Ho'oponopono tisztító eszközei segítenek a tudattalan gondolatok törlésében, hogy sikerrel hassanak rán


Dr. Ihaleakala Hew Len a Hawaii Állami Kórházban dolgozott négy éven át.

Az osztály, ahol a közveszélyes őrülteket tartották, veszélyes hely volt: a pszichológusok havonta váltották egymást, az ápolók gyakran jelentettek beteget, vagy csak egyszerűen felmondtak.

A dolgozók az osztályon kizárólag hátukkal a falhoz simulva közlekedtek, így kerülve el, hogy rájuk támadjanak a betegek. Az osztályon se dolgozni, sem élni nem volt kellemes.

Ahogy magát gyógyította, úgy lettek jobban a betegek is. – Néhány hónap elteltével – mesélte Dr. Len – a korábban szigorúan lekötözött betegek szabadon sétálhattak; másoknak, akiket addig keményen gyógyszereztek, már nem kellett gyógyszert szedniük.

Azok, akiknek esélyük sem volt arra, hogy valaha kiengedjenek a kórházból, gyógyultan hazamehettek. Sőt, mi több, a személyzet egyre jobban szeretett ott dolgozni.

A hooponopono 6 titkos trükkje:  https://www.harmonet.hu/ezoteria/70103-a-ho%E2%80%99oponopono-6-titkos-trukkje.htmlRészletek a könyvből:
"Kérdeztem tőle (J.Vitale): Tulajdonképpen az egész világod a te befolyásolható "teremtményed"?

Igen. Ez az állítás, ma már bizonyíthatóan minden ősi és modern (kvantumfizika) tudásban megjelenik. A jelenségek belülről jönnek, hogy hogyan azt ne kérdezd, nagyon összetett.

Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket (betegek) teremtette (kivetítette). 
Ahogy tökéletesíted önmagad, és ahogy önmagadat fejleszted, 
a világodat is tökéletesíted."

Ezt nehéz lesz megemészteni. Azért felelősnek lenni, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Felelősnek lenni, amit valaki az életemben tesz vagy mond, egy teljesen másik dolog.

A gond nem velük van (betegek), hanem veled. Tudom, ezt kemény dió lesz végiggondolni, nem is szólva arról, hogy elfogadd, vagy megéld. Ezt nehéz lesz megemészteni. Azért felelősnek lenni, amit mondok vagy teszek, egy dolog. Istenem, Szeretlek!

Ho'oponopono egy kevéssé ismert, de rendkívül erős önátalakítási technika. Hawaii nyelven, valami olyasmit jelent, hogy a dolgokat jobbra fordítani, tökéletessé tenni valamit. 

Ho'oponopono (ho-o-pono-pono) egy ősi hawaii gyakorlat, a megbékélés és a megbocsátás technikája. Hasonló megbocsátás-gyakorlatot végeztek az egész Csendes-óceán déli részén lévő szigeteken, beleértve a Szamoát, Tahitit és Új-Zélandot. 

Hagyományosan a ho'oponoponot gyakorolja a gyógyító pap, vagy a családtagok között az a személy, aki fizikailag beteg (öngyógyítás). A technika időközben egyszerűsödött. 

"Már a modern változatot tanította Morrnah Nalamaku Simeona. Morrnah gyógyító volt, és 1983-ban megkapta a nagy megtiszteltetéssel járó Hawaii élő kincse kitüntetést. Ő kis és nagy csoportok részére is tanított ho'oponoponot, a kórházak, főiskolák, és az ENSZ személyzetét is képezte. 

A hagyomány szerint, gyakran, több embernek kellett végeznie a gyakorlatot, hogy a kívánt folyamat végbemenjen, a "ho'oponopono gyógyító rendszerhez" eredetileg szükséges egy közvetítő jelenléte is. 

Morrnah átalakította, egyszerűsítette a ho'oponopono technikát olyan módon, hogy a gyógyulás és az átalakulás folyamatában a továbbiakban nem szükséges más személy. A gyógyítónak sem kell konkrétan találkoznia a kezelendő személyekkel. 

A tapasztalatok alapján, viszont mindent megőrzött a hatékonyságból, az új eljárás ugyanolyan eredményes mint a hagyományos! 

„A ho'ponoponó olyan eljárás, amellyel el tudjuk engedni a bennünk lakozó mérgező energiákat, lehetővé téve ezzel, hogy ISTENI indíttatású gondolatok, szavak, tettek és történések szülessenek." Nos, az igazság az: ha a teljes felelősséget vállalod az életedért, akkor minden, amit látsz, hallasz, ízlelsz, érintesz vagy egyéb módokon megtapasztalsz is a te felelősséged (belőled jön), mivel az életedben megjelent. 

Ez azt jelenti, hogy a terrorista cselekedetek, a vezetők hibái, vagy a gazdasági válság, a szegénység, a betegség, minden amit megtapasztalsz és nem szeretsz – a te (a hasonlóan gondolkodó mi) dolgod, alkotásod. 


Bizony ez DÖBBENETES! A te (ti) felelősséged hogy meggyógyítsd magad a környezeted, az életed! Végeredményben nem eredendően léteznek, csak projekcióként kivetítődnek, és egymásból eszkalálódnak, amelyet a belsődből vetítesz ki, és átadod másoknak is.

Mást okolni sokkal egyszerűbb, mint a felelősséget vállalni. Ahogy Dr. Len-nel beszélgettem, elkezdtem észrevenni, hogy a gyógyítás számára és a ho'oponopono technikában az önszeretetet jelenti. 

Dr. Len egyetlen beteggel sem találkozott kifejezetten gyógyítás céljából. Kapott egy szobát, ahol a kórlapjukat tanulmányozta. Amíg ezeket olvasta, saját magán dolgozott a ho'oponopono technikával. 

 A hiányzások és a gyors személyzetváltások megszűntek. A végén többen dolgoztak az osztályon, mint amennyire szükségünk volt, mivel a betegek hazamehettek. Mára az osztály bezárták. – Mit csináltál magaddal, amitől ezek az emberek ennyire megváltoztak?

–> Racionális gondolkodással ez eléggé érthetetlen.

Ki kell kapcsolnunk magunkban azt a dogmát,
hogy a világunk tőlünk független!

Nem értettem. Dr. Len elmagyarázta, hogy az életért vállalt teljes és személyes felelősség azt jelenti, hogy az életedben minden – csupán mert az életedben jelen van, úgy ahogy látod – a te belsőd valamilyen vetülete.  Ha azt akarod, hogy az életed jobbra forduljon, fejlődjön, meg kell gyógyítanod az életed.


– Ennyi lenne?
Amikor azt mondod:
  • Sajnálom”, ezzel a mondattal vállalod a felelősséget a dolgok létrejöttéért.
  • Kérlek, bocsáss meg”, megtisztítod magad egy konkrét helyzetben megjelenő negatív programodtól.
  • Köszönöm”, a háládat fejezed ki és a hitedet, hogy a dolgok mindenki számára a legjobb módon alakulnak.
  • Szeretlek”, meggyógyítod magadban azt a korlátozó programot, amivel előidéztél egy békétlen helyzetet. Átalakítja a megrekedt energiát, hogy ismét szabadon áramolhasson. Kiderült, hogy ennek önmagad szeretete a legjobb módja.

A múltban úgy kezeltem volna ezt, hogy dolgoztam volna az érzelmi fájó pontokon vagy próbáltam volna okokat keresni, miért is küldte az a személy azt a zavaró üzenetet.  Eldöntöttem, hogy kipróbálom Dr. Len módszerét. Elkezdtem csendben mondogatni: "Sajnálom!" "Kérlek bocsáss meg!" "Köszönöm!" "Szeretlek!". Nem egy bizonyos embernek címeztem. 

Ne feledd, hogy én nem tettem semmit sem azért, hogy bocsánatot kérjen. Még csak nem is válaszoltam neki. De azzal, hogy mondogattam, hogy "Szeretlek"..., valahogyan meggyógyítottam önmagamban azt a fájdalmat, amely őbenne jött létre. 


Lényegében a vita rendezése a teremtő közreműködésével. A spirituális szemlélet és a természetfeletti hatalom kapcsolatának helyreállítása.  Saját gondolataink tisztítása a körülöttünk levő emberekkel, helyzetekkel, a körülöttünk levő világgal kapcsolatban. 

Belső családunk, a gyermek, az anya és az apa együtt az isteni teremtő erő.  Újra és újra megteremteni életünket, saját magunkat. Minden, amit mondasz, vagy teszel vágyadhoz, kapcsolódik ahhoz a dicsőséghez, amit meg akarsz tapasztalni. Vele van vagy ellene, de soha nincs vége, mert mindig újabb és nagyobb felé törsz. 


Ebben a folyamatban elérhetővé válik az erő, a "mágia", elérhetővé válik Isten. Ennek feltétele: a százszázalékos felelősségvállalás, vagyis annak elismerése, hogy minden probléma a tudatalattiban elraktározódott emlékekben rejlik.  A problémát a fájdalmas emlékek, személyek, kapcsolatok, helyek, dolgok jelentik. 

A probléma gyökere a belső családi harmónia (valamilyen szintű) hiánya, vagyis a kiegyensúlyozatlanság.  Ami a problémát okozta nem a Te hibád, de a Te felelősséged, mert nincs olyan, hogy kívül, minden belül van, ami kivetítődik és tapasztalatoddá válik, és újra kivetíted. 


Nézz befelé és nyilatkoztasd ki ezt a felelősséget azzal, hogy bocsánatot kérsz önmagadtól.  Ebben a folyamatban megtisztul, semlegesítődik a negatív energia és ezzel együtt megtisztulnak a Világodban levő dolgok is, mert Világod a tudatalattid része. 

Minden hibát ki tudsz javítani, ami már megvan, és minden hibát el tudsz hárítani, mielőtt megtörténne.  Ő tudja mi történik Veled, tehát közvetlenül Istenhez kell fordulni és kérni, hogy korrigáljon, tisztítson. Belülről lásd magad!  Engedd el az ego várakozásait és azt ami van, hagyd, hagy menjen és tedd lehetővé, hogy ez a szeretetteljes folyam elárasszon, idézd meg magadban a szeretetet! Egyszerűen, erőlködés nélkül, könnyedén.

Köszönöm! Szeretlek! 

Mit adtam, és mit kaptam? Mit szeretett volna kapni a másik fél? Ha megértem a másik felet, akkor már meg tudom neki bocsátani, hogy nem tudta azt adni, amit én szerettem volna, és meg tudom magamnak bocsátani, hogy nem azt adtam, amit a másik szeretett volna. 


Legyen elegendő annyi itt, hogy bármit is akarsz fejleszteni az életedben, csak egyetlen egy hely van, ahová tekintened kell: önmagadba. S amikor ezt teszed, tedd szeretettel!  A világ, amit látunk, "csak" valamilyen szintű vetületünk "kivetítés".

Te "teremtesz" (és vonzol) mindent odakint, és ebben benne van a többi ember, az életed, a jó a rossz.  Nem csupán, amit látsz, hiszel, akarsz, hanem magukat a helyzeteket is az emberekkel és az ő élményeiket is a belsőnk befolyásolja! 

Huh…„A ho'oponoponó a megbocsátás, a megbánás és az átalakítás eljárása. Valahányszor használjuk, mindig 100%-ban felelősséget vállalunk, és megbocsátást kérünk (saját magunk számára).  Megtanuljuk, hogy minden, ami megjelenik az életünkben, pusztán »programjaink« kivetülése." 


A lényeg az, hogy én is már kipróbáltam sok ilyen technikát, itt ezen a honlapon be is mutatom őket (részterületeken jól működnek!), de ahhoz, hogy mindig minden jól és hatékonyan működjön szinergiában valami mégis hiányzott. 

A Ho'oponoponoból megértettem, hogy ez a valami belőlem hiányzik, vagy bennem felesleges, bennem van a megoldás, a kulcs. Csábítóan hangzik a négy mondatocska, (mert egyszerű) és már ez is jól működik (minden szabad percedben gyakorold), főleg ha az EFT-vel és a vonzás szabályaival együtt használjuk!

Aki kitartóan próbálja, és figyel a hatásra az rájön, hogy ez a kapu a saját belsőjéhez, és tovább kell menni, takarítani kell!! Hogyan, miért? A válaszokat (részleteket)
 Joe Vitale Ho'oponopono könyvébentaláltam meg. A bevezetőt és talán (:-)) a könyvet megtalálod a képre kattintva megnyíló oldalon (is)! 

Ha meg akarsz gyógyítani bárkit, akár egy mentálisan beteg bűnözőt, tedd azt azzal, hogy gyógyítod önmagad.  Hadd mutassam be (J. Vitale) egy egyszerű példán, hogy hogyan is működik ez: egy nap valaki küldött nekem egy e-mailt, ami szomorúvá tett. 


Csak egyszerűen felidéztem a szeretet szellemét, hogy gyógyítsa bennem, amit a külső körülmény okozott. Egy órán belül kaptam egy e-mailt ugyanattól a személytől. Bocsánatot kért az előző üzenetéért. 

A ho’oponopono egy helyreállitó folyamat, akár egy csoporton belüli harmónia megteremtésére, a csoportkonfliktus megoldására is alkalmas. A kapcsolatok gyógyítását szolgáló, egyensúlyt visszaállító spirituális technika.  Ez a hármas egység alkotja identitásunkat. Az ember legfontosabb feladata, hogy megtalálja saját identitását az Univerzumban, de nem felfedezni kell, hanem meghatározni és kibontakoztatni. 


A ho’oponopono alapja: megbocsátani önmagunknak!Célja: kapcsolatba lépni Istennel, a teremtővel.  Az értelem nem tudja megoldani ezeket a problémákat, mert azt az érzelem (racionálisan) kezeli. Nem kell elemezni ezeket, mert az érzelmek tárháza – belső gyermekünk, Isten ajándéka, ami tisztít.  Mindössze annyi a dolgod, hogy ismételd ezeket a mondatokat:


Sajnálom! Kérlek, bocsáss meg!....

A sorrend nem számít, csak ismételd, ismételd, ismételd, addig, amíg az energia tiszta nem lesz. Csak mondogasd magadnak, hiszen senki mással, csak saját magaddal van dolgod. A Te felelősséged!

Igen, így már kicsit érthetőbb az én felelősségem… Felelős vagyok az érzéseimért, a gondolataimért…

A technika lényege, hogy az NLP-hez (mély belső átalakulás, neuro-lingvisztikus programozással) hasonlóan felteszem magamnak a kérdéseket – vagy megkérek valakit, hogy tegye fel nekem –, hogy mit szerettem volna elérni én, és mit értem el helyette.

A kulcsszó tehát a megbocsátás!

Bocsáss meg magadnak, ha szeretnéd, hogy más is megbocsásson neked. Szinte napi gyakorlat, mert gyarló az ember, és gyenge, gyakran elvéti az irányt, vagyis vétkezik. 
Egy egész könyvet kellene írni (Inkább olvasd el a képére kattintva) ahhoz, hogy ezt a gyakorlati technikát az azt megillető mélységgel át tudjam adni (időközben ez megszületett).

Örülök, hogy szeretsz engem, és itt vagy velem
Sajnálom a rossz dolgokat amiket elkövettem, azt,
hogy nem figyeltem rád olyan sokáig, és
elszalasztottam ezidáig sok-mindent,  amit adni akartál! 
Köszönöm, hogy megbocsátasz,  és megengeded, 
hogy jóvátegyem a dolgokat. Szeretlek
Legyen így! Most!

.............

Huhh... ez "nem semmi" mondják manapság ...sőt! A forrásokat érdemes összekapcsolni a vonzás törvényével és az EFT-vel !

Éppen elég megemészteni, hogy felelősek vagyunk mindazért, amik vagyunk, és most jön dr. Len, és azt mondja, mindenért felelősek vagyunk. Mi segítünk létrehozni a másik ember valóságát (ez vagy jó vagy rossz).Gyakorlati kézikönyv egy másik szemszögből:  https://drive.google.com/file/d/0B5QUDrti_ORHSDBqYzlpOFlZdnM/view?usp=sharing


Szóval ez az első szint a ho’oponopono-ban:
vállald a felelősséget! 

Mit is jelent mindez? Mit is kellene tenni?

Száz százalék felelősséggel tartozol
mindenért a valóságodban!

Az életedben mindent te hoztál létre, 
te vonzottad be! Belőled jön minden!

Tanfolyam:
****************


Négyrészes videókurzus, melyre az email címed megadásával tudsz feliratkozni, ezen a linken: http://bit.ly/1mmf9ab

Összefoglalás: (nyomtatható változat ITT)

A hoponoponó valójában nagyon egyszerű. 

A régi hawaiiak szerint minden probléma gondolatként kezdődik. De a gondolat még önmagában nem probléma. Akkor tehát mi a probléma? A probléma az, hogy minden gondolatunk fájdalmas emlékekkel van átitatva: személyek, helyek vagy dolgok emlékeivel.

Az intellektusunk egymagában nem képes ezeket a problémákat megoldani, mivel az intellektus csak kezelni tudja a dolgokat. A dolgok kezelése pedig semmilyen megoldást nem kínál a problémánkra. El kell őket engednünk!

Amikor a hoponoponót alkalmazod, az ISTENI elveszi tőled a fájdalmas gondolatot, és semlegesíti vagy megtisztítja azt. Nem a személyt, a helyet vagy a dolgot tisztítod meg. Azt az energiát semlegesíted, amit ehhez az emberhez, helyhez vagy dologhoz kapcsoltál. Ezért a hoponoponó első fázisa ennek az energiának a megtisztítása. - És ezen a ponton valami csodálatos dolog történik!

Az energia nem csak semlegesítődik, hanem elszáll, és így tiszta lapot kapsz. A buddhisták ezt nevezik „ürességnek". A végső lépés az, hogy megengeded az ISTENINEK, hogy belépjen, és fénnyel töltse fel az ürességet. - Ahhoz, hogy alkalmazd a hoponoponót, nem kell tudnod, hogy mi a probléma vagy a hiba.

Csak annyit kell tenned, hogy tudomásul veszed azt a problémát, amelyet fizikailag, mentálisan, érzelmileg vagy bármilyen más módon megtapasztalsz. Ha tudomásul vetted, az a teendőd, hogy azonnal elkezded kitisztítani azzal, hogy ezt mondod: „Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. Szeretlek!"


..............................................................................................

Ezt kell  * HuNgAriaN4 * beírni

Tanfolyam 1.Tanfolyam 2.Tanfolyam 3.Tanfolyam 4.
1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Tudtátok, hogy ebben a témában lesz pont Kereszty Andrásnak előadása? Kereszty András a Tudatosság Iskolájának az alapítója. Az előadást a Csak a nőknek magazin Női Klubja szervezi. A legközelebbi 2017. november 16-án lesz az OKISZ Székházban 17 órakkor. Biztos nagyon érdekes lesz, gyertek én is ott leszek! :)

    VálaszTörlés