"Varázs"

Egy szó megváltoztat mindent.


A legismertebb varászszó az "ab'ra k'dabra", eredetileg irámi nyelvforrásból ered, az eredeti jelentése legyen a szavak szerint. Ma már csak úgy emlékeznek rá, hogy "abrakadabra" és legyen (+varázspálca :) )!


A Biblia szerint Jézus is arról tanított, hogy kérj és megadatik! 

Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Lukács Evangéliuma:11:9 Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki. Jakab levél:1:5

A TITOK film és a vonzás törvénye is megerősít bennünket abban, hogy a hittel kimondott, érzelemmel feltöltött szavainknak teremtő ereje lehet! De kell még valami!!


A varázsszó!

Több mint húsz évszázadon keresztül egy szent irat félreértett szavai majdnem mindenkit megtévesztettek és összezavartak aki olvasta. A történelem során csak nagyon kevesen ismerték fel, hogy ezek a szavak egy rejtvény alkotórészei. Amint fölfeded a rejtélyt, egy új világ tárul a szemed elé.

A következő részlet a szentírásból (Biblia), Máté Evangéliumából származik. Egy titkos kiegészítés, a hála szó nélkül pont az ellenkezőjét jelenti az igevers. A hálával kiegészítve megtörténik a varázslat!

" Máté 13:11-13. Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg. Mert akinek van, ... annak adatik, és bővölködik; de akinek nincs...., az is elvétetik tőle, amije van. Azért szólok velük példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, sem nem értenek."

Tehát a példázat a rejtvény! Arról van szó, hogy :

"Akinek van hálája, annak még adatik, hogy bőségesen legyen nekik mindenből. De akinek nincs hálája, attól még azt is elvetetik amije van"!

A hála egy egyszerű szóval kezdődik – köszönöm –, de nagyon fontos, hogy az szívből fakadjon. Minél többször mondod, hogy köszönöm, annál inkább képes leszel átérezni, és annál több szeretetet adsz.

Három módja van annak, hogy hasznát vedd a hála (köszönöm) erejének az életedben, és mindháromnak az a lényege, hogy szeretetet adj.

Légy hálás mindenért, amit az élettől kaptál. 
Köszönd meg! (múlt)

Légy hálás mindenért, amit az élettől kapsz. 
Köszönettel fogadd! (jelen)

Légy hálás azért, amit akarsz az élettől, 
éppen úgy, mintha már megkaptad volna.
Köszönettel kérd! (jövő)

Ez egy érző világ, a jó érzésekkel lehet jót létrehozni! Minél erősebb egy érzés annál sikeresebb!


A hála a híd, amin keresztül eljuthatsz a negatív érzésektől, a szeretet erejének táplálásához!

„Először is készíts egy listát és tervet azokról a dolgokról, amelyekért hálásnak kell lenned. Ez a gyakorlat megemeli az energiaszintedet, és ezáltal segít megváltoztatni a gondolkodásodat.

Ha ezelőtt arra összpontosítottál, hogy mi hiányzik az életedből, és milyen problémáid vannak, most irányt válthatsz. Rájöhetsz, hogy mi mindened van már most is, és végre hálás lehetsz mindezért." Dr. Joe Vitale

A listát érdemes csoportokba szedni:

      # egészség és test,
      # karrier és munka,
      # pénz és jövedelem,
      # kapcsolatok és viszonyok,
      # személyes vágyak,
      # anyagi javak stb.

Időnként elfelejtem, hogy mennyi mindenért lehetek hálás. Te hogy vagy ezzel? Munkám során megfigyeltem, hogy ha nyomatékosítjuk, együtt sorba vesszük azokat a dolgokat, személyeket, érzéseket, tárgyakat stb. amiért hálásak lehetünk… akkor egészen más megvilágításba helyeződnek gondjaink, egy új nézőpontot birtokolva akár meg is szűnhet a „problémánk”, vagy teljesen új irányt vehetünk megoldásaink tekintetében.

Kvantumfizikusok egy köre szerint a világ 78%-át igazából nem érzékeljük. Látunk valamit, érzékelünk és azt hisszük, hogy ez a teljesség, ráadásul ugyanazt látja a másik is… pedig milyen kicsi az esély, ha elfogadjuk ezt a megdöbbentő számot.

Ezért felemelő a számomra ez az egyszerű eszköz - a hála gyakorlása, hogy ha nem is látjuk vagy érzékeljük ugyanazt a világból, legalább segítsük egymást azzal, hogy megmutatjuk: lehet azért másképp is.

A ”nagy változások” eléréséhez szükség van sok kicsi lépésre a megfelelő helyen és időben. Bárki dolgozhat önmagán… az egyik ilyen önálló munka lehet, ha vesszük a fáradtságot és időről-időre számba vesszük, hogy miért is lehetünk hálásak.

Meg fogunk lepődni magunkon, és azon is, hogy ez az egyszerű gyakorlat milyen mértékben emeli rezgésünket, és képes tartósan jobb állapotban tartani bennünket.Bővebb információt a The Secret sorozat (Rhonda Byrne) legújabb könyvében találsz a hála tudományáról, amelynek a címe és elérhetősége  A VARÁZSLAT!! 

Ez az elektronikus változat csak kedvcsinálónak került ide. Kérlek vásárold meg, mert ez egy kézikönyv, ezzel is kifejezed a háládat az írónak és a mindenhatónak. 

Sőt, az a jó megoldás ha a családban mindenkinek van saját könyve. 
"Varázsolj" magadnak, hidd el MŰKÖDIK!! 

A könyvet online a honlap legalsó sávjában, vagy új ablakban ITT találod!

Sajnos a könyv online használata elég bonyolult, ki kell tapasztalni 
a legoptimálisabb csúszkakezelést a könyvkép jobb oldali sávjában:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése