A TITOK

Az élet törvénye a VONZÁS (hit..) törvénye,
a VONZÁS pedig nem más,

mint az elmében megfogamzott 
(bármilyen) gondolat megtöltése
határozott érzelmekkel (hittel, szeretettel vagy ..), 
Ez a TITOK!

Ahogy az ember gondolkodik, érez és hisz, olyanná válnak elméjének, testének, környezetének feltételei, és vonzza magához a megvalósulást.

Első olvasásra elég "hihetetlennek" hangzik. J. Murphy könyve (A tudatalattid csodálatos hatalma) és   a Phoenix szeminárium (Brian Tracy) hanganyag átirata és a TITOK film nagyszerűen eligazít ebben a témában.


Ha lassú az interneted, vagy a géped, egy kicsit várni kell a betöltődésre, légy türelemmel megéri!

Nézd meg a  filmet, hogyan vonzod be életedbe az érzelmekkel megtöltött jó vagy (esetleg) hamis, rossz dolgokat eseményeket. Fontos: csak a szeretet (erő) vonzza a jót!

A Titok megismerése után jöhetnek a részletek is (ha érdekel), amit a Végső valóság c. könyben találsz meg.

Hogyan érheted el mindazt amiről ez a honlap szól? Válaszom eddigiek összefoglalója, a vonzás törvénye alapján, aminek a hit az alapja. A Titok c. film témája és tartalma főleg ez, a (szeretetteljes) hitre épülő vonzás.

A film a The Secret A Titok c. könyv alapján készült (ha bejelentkezel, letöltheted). A filmet csak gyors internettel rendelkezők számára tudjuk akadozás mentesen  ezen a honlapon elérthetővé tenni, légy türelemmel.A TITOK film története (elmondja a szerző Rhonda Byrne): 
Egy évvel ezelőtt az életem romokban hevert. Halálra dolgoztam magam, hirtelen elveszítettem az édesapámat, munkahelyi és családi kapcsolataimon pedig zűrzavar uralkodott.


Akkor még nem sejtettem, hogy ez az óriási kétségbeesés hozza majd el életem legnagyobb ajándékát.


A Nagy Titok tárult fel előttem az élet Titka. Az első bepillantást egy százéves könyv adta, amelyet Hayley lányom nyomott a kezembe. Elkezdtem kutatni A Titok után. Alig hittem a szememnek, amikor láttam, ki mindenki tudott róla.

Sorra bukkantak elém az emberiség történetének legnagyobb figurái: Platón, Shakespeare, Newton, Hugo, Beethoven, Lincoln, Emerson, Edison, Einstein.
Azon tűnődtem, vajon miért nem tud erről mindenki. Égető vágyat éreztem, hogy megosszam a Titkot a világgal, ehhez pedig kortárs segítőtársakat kerestem, akik szintén ismerik. Jöttek is szép sorban.

Olyan lettem, mint egy mágnes: egyik nagy tudású mester után a másikat vonzottam magamhoz. Ahogy az elsőt felfedeztem, ő elvezetett a másodikhoz, és így tovább.
A lánc tökéletesen működött. Ha rossz útra tévedtem, valami mindig eltérítette a figyelmemet, és egy kis kerülővel elvitt a következő tanítóig. Sokszor előfordult, hogy "véletlenül" másik internetes linkre kattintottam, mint amelyikre szerettem volna, és ezáltal lényegi információk birtokába jutottam.

Néhány hét alatt sikerült végigkövetnem, hogyan alakult A Titok története az évszázadok során, valamint ráakadtam több, ma élő birtokosára is.

Fejembe vettem, hogy egy filmben tárom a világ elé A Titkot. Két hónap alatt az egész produkciós csapat, akikkel dolgoztam, megismerkedett ezzel a tudással. Nagyon fontos volt, hogy minden munkatárs tudja, miről van szó, hiszen e nélkül lehetetlen lett volna véghezvinni a tervünket.
......................................
Számomra a legegyszerűbb módja annak, hogy megértsem a Vonzás Törvényét, ha magamat egy mágnesként képzelem el. És tudom, hogy a mágnes magához vonzza a dolgokat. 

Egyszerűen fogalmazva, a Vonzás Törvénye kimondja: a hasonlók vonzzák egymást ("egy húron pendülünk").

Most valójában a gondolatok szintjéről beszélünk. Emberként az a dolgunk, hogy azokhoz a gondolatokhoz ragaszkodjunk, amit valójában szeretnénk, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mit is akarunk valójában, és ekkor felélesztjük az Univerzum egyik legerősebb törvényét: a Vonzás Törvényét.


Azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk, 
és azt vonzzuk magunkhoz, amire a
legtöbbet gondolunk.

Ha itt látod,>> akkor itt kapod meg >>. Ezt az alapelvet három egyszerű szóban lehet összegezni: gondolatok (vizualizálás), megrendelés (kérés), megvalósulás (dolgok).
Amit a legtöbben nem értenek meg, az az, hogy a gondolatoknak frekvenciája van. Minden gondolatnak frekvenciája van. 


A Titok könyv rövid jellemzése 

"Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és lehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben."

A Titok évszázadokon keresztül rejtve volt ...most eljutott hozzád. Da Vinci, Einstein, Shakespeare, Platón - az emberiség történelmének legnagyobb alakjai ismerték és használták. Te is megismerheted a Titkot, amely örökre megváltoztatja az életed. Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vetté

Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein, és még sok más feltaláló, teológus, tudós és elismert gondolkodó. De most végre fellebben róla a fátyol. "Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben." - a Bevezetésből A Nagy Titok töredékei eddig is fellelhetők voltak szájhagyomány útján fennmaradt bölcsességekben, irodalmi művekben, különböző vallásos és filozófiai szövegekben. A darabkák azonban most először állnak össze teljes kinyilatkoztatássá, mely képes megváltoztatni mindazok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele.


Ez a könyv megmutatja, hogyan használhatod a Titkot életed minden területén - legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról, vagy a boldogságról úgy általában. Segítségével felfedezhetsz egy benned rejlő, kiaknázatlan erőforrást, amely képes megszépíteni az életedet. A könyv lapjain mai tanítómesterek szólalnak meg, akik már megtapasztalták ezt az erőt. Ők a Titok által megszabadultak betegségeiktől, mesés vagyonra tettek szert, legyőzték az előttük tornyosuló akadályokat, és olyan dolgokra voltak képesek, amelyeket a legtöbb ember lehetetlennek gondol. A szerző, RHONDA BYRNE - oly sokunkhoz hasonlóan - a keresők útját járja.


Ő azonban a fejébe vette, hogy összekovácsol egy írókból, vezetőkből, tanítókból, filmesekből, tervezőkből, és kiadókból álló csodacsapatot, amely segít valóra váltani nagyszabású vízióját: jobbá tenni milliók életét. * A Titok megnyerte a NAUTILUS KÖNYVDÍJAT az Ösztönző/Motivációs könyvek kategóriájában! A Nautilus egy különleges díj, mellyel olyan szerzőket és műveket tüntetnek ki, akik és amik hozzájárulnak társadalmunk tudatosodásához és jóllétéhez, és olyan spirituális és ökológiai értékeket közvetítenek, mint az együttérzés, a fenntarthatőság, az egyszerűség és a világbéke. A díjat a Marilyn McGuire Társa ítéli oda, mely szervezet már húsz éve támogatja könyvek, zenei művek és más, a világ jobbá tételéhez hozzájáruló alkotások születését, megjelenését, marketingjét és eladását.


Kvantumfizika: Mi a csudát tudunk a világról?
Az elején kb. 2-3 percig nincs hang, várj türelemmel

A gondolatokat meg lehet mérni. Ha azt a gondolatot újra és újra gondolod, vagy ha elképzeled, hogy egy új autód van, annyi pénzed, amennyit akarsz, egy új céged, lelki társad, ha elképzeled, hogy mindez hogyan néz ki, akkor ezt a frekvenciát bocsátod ki magadból. 

A gondolatok pedig kibocsátják azt a mágneses jelzést, ami a párhuzamost visszavonzza hozzád. Ha tehetős emberként tekintesz magadra, akkor azt vonzod magadhoz.

Mindig működik. Minden alkalommal. Mindenkivel!
(ha hiszel benne ha nem)
További részletek, a filmben a könyvben és a honlap többi oldalán

************

A SIKER gondolataink eredménye:
TED! A siker 8 legfontosabb jellemzője
( a magyar felirat a "languages" legördülő menünél az alsó sávban)

**********

Döbbenetes tudományos bizonyíték a gondolat erejéről!


Ho'oponopono oldalunk részletesen foglalkozik ezzel a technikával!

A HIT
A világ, a szolgáló szeretettel építők jó gondolati megvalósulásának hitéből épül, és az ellenkezőjétől romlik. A jó és a rossz benned küzd! Tudatoddal (gondolkodásoddal) a hited szerint befolyásolni tudod melyik (vonzása) uraljon! 

A hitvallás a hit megvallása (beszédem a hitemről) szeretettel, erősítő tényező. A hálaadás a szorzó tényező! Az egy-isten hitű vallások alapja ugyanez a jó vonzás, ugyanez a jó hit  a szeretetben a vonzásban, a megvalósítóban (istenben) a gondolati megrendelésben, (a kérésben), a teremtésben köszönettel:

"A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés".

Az a gondolat, és beszéd, hogy én nem hiszek (ezekben), az is egy hitvallás, a hitetlenség (képtelenség), a sodródás, a kiszolgáltatottság elfogadásának megvallása!

SZER-etet> próbáld egyben!

Tudományosan bizonyítva - a szeretet mint gyógyszer

Gyógyulhatunk a szeretet segítségével? Azt tudjuk, hogy bizonyos betegségek esetén milyen kenőcsöt kell alkalmaznunk, és milyen gyógyszert kell beszednünk, de eddig semmilyen bizonyíték nem volt arra, hogy "önmagában" a szeretet vagy szerelem képes a gyógyításra.

Dean Ornish amerikai szívgyógyász " Az intim szféra gyógyító hatalma a tudomány fényében" című könyvében azt állítja, hogy komolyabb betegségeken is átsegíthet minket a szeretet.

A gyógyszer neve: szeretet

Úgy tűnik, minden bajra van már ellenszer – bár aki ebben túlságosan is bízik, az alaposan megjárhatja. A testi bajok, hiányosságok, nyavalyák ellen hol ilyen kenőcsöt, hol olyan tablettát, hol amolyan gyógyszert adnak. De a szeretetre vagy a szerelemre nem volt recept – eddig. Mint gyógymód, egyik sem szerepelt semmiféle szakkönyvben. Ám mostantól megváltozott a helyzet. Dean Ornish amerikai szívgyógyász " Az intim szféra gyógyító hatalma a tudomány fényében" című könyve nem véletlenül lett sikermű. Amit ebben állít, igazából nem újdonság: a néphit, a népmese régen ugyanazt állította: a szeretet, a szerelem átsegít a bajokon. Sőt! A legkomolyabb betegségeken is... De eddig ezt tudományosan nem sikerült bebizonyítani.

A szerelem gyógyító ereje

A szerző oly meggyőző példákat és statisztikákat említ, hogy aki elolvasta a könyvet, megváltoztatja addigi nézeteit és keményen hinni kezd a szerelem gyógyító erejében. Számos más nyelvben, a magyartól eltérően, a szerelmet és a szeretetet egyazon szóval fejezik ki. Ornish ugyanis azt állítja, hogy a legszörnyűbb betegség karmaiból is van menekvés, ha a közelben van valaki, aki önzetlen szeretetet, szerelmet érez. Ha kölcsönös a szeretet, akkor ez valamilyen ma még ismeretlen módon, de nagyon tapasztalhatóan és bizonyíthatóan segít megúszni a bajt. Még az is előfordul, hogy egyes betegek egészen reménytelen stádiumból visszajöhettek és megmenekültek a haláltól – kizárólag a szeretet révén.

- A magány, az elszigeteltség és az érzelmi üresség legalább annyira veszélyes, mint a dohányzás, a stressz vagy a környezeti és genetikai ártalmak – állítja az orvos. És hozzáteszi: mielőtt felállítja a szívpanaszokkal hozzá forduló beteg diagnózisát, előbb négyszemközt kifaggatja az illetőt a családi viszonyai felől. S ha nős, azt is megkérdezi, vajon szereti-e a felesége?

Szeretni kell!

A betegek egy része bizony ma még csodálkozik ezeken a kérdéseken – pedig nagyon is érthető a kérdéssor logikája. Az Ornisht követő német orvos, a frankfurti egyetemi klinikán dolgozó Andreas Zeiher meg is indokolja. - A válás vagy az állandó házastársi veszekedés már elég ok infarktusra. A Yale Egyetem tudósai komolyan hozzáláttak a problémához és szigorúan vett tudományos módszerekkel bizonyították e tétel igazságát.

Az új évezredben a szeretethiány lehet a legnagyobb és legpusztítóbb kór a civilizált országokban!

(Hírszem: a WHO korábbi jelentésében már felhívta a figyelmet a „szeretethiány” várható következményeire). Az embereket ez számos fronton támadhatja, nemegyszer a szívpanaszokon túlmenően akár rákra is hajlamosíthat a magány, a szerelem hiánya. A tudósok rájöttek, hogy férfiak esetében a feleség szerelme, kitartása, vigasztalása komoly tényező, enek révén ugyanis megelőzhető a szívgörcs.

De hasonlóképpen áll a helyzet a férfiak gyomorfekélyével is. Vizsgálat során száz nős férfinak tették fel a kérdést: szereti a felesége? A nemmel válaszolók között háromszor annyi fekélyest találtak, mint azok között, akiknél otthon a családban teljes volt a harmónia. Ahol már bekövetkezett a baj, ott is sokat segít, hogy a házastárs hogyan áll a kialakult helyzethez, kész-e mindenképpen enyhíteni párja szenvedését.

A tudományos elemzések napnál világosabban kimutatták, hogy a szeretet többet jelenthet, mint az összes többi, egészséget befolyásoló tényező: a kor, a dohányzás, a vérnyomás és a munkahelyi stressz. Ornish könyvéből kiderül, akinek a szülei folyton veszekedtek, az felnőttként maga sem tud szert tenni jó kapcsolatra, szerető párra, sorsa a magány és a betegség lesz. Vagyis a napnál világosabb, hogy igazából az együtt élő emberek lehetnek egymás orvosai, de – némi túlzással – egymás hóhérai is.

A szeretet megtanulható

Tananyag: EgészségSuli : http://egeszsegsuli.hu/a-szeretet-energiaja

Az elv annyira meggyőző és tudományos bizonyítékokkal annyira alátámasztott, hogy az amerikai társadalombiztosítás több szervezete átvállalja a pszichoterápia költségeit. Ugyanis világos lett: megmenthetők a magányosak, megtaníthatók szeretni. És az is kifizetődik a társadalombiztosításnak, ha gondoskodik arról: ezek az emberek ne maradjanak egyedül, vagy ha van is párjuk, tanulják meg szeretni és másokban önmaguk iránt szeretetet ébreszteni. Társadalmi méretekben ez anyagilag is hasznos lehet, hiszen sokkal kevesebb ember betegszik meg, akiknek gyógyítási költsége messze felülmúlja azt az összeget, amibe a terápia kerül.

(Forrás: astronet.hu)