NGM

https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRxya9T5z9hDEAs3P6JFnZwBis-k7O7BAZroeu0uQcl5n5SNzSL

 NGM  Új Germán Medicina

" Évezredeken  keresztül az, emberiség többé-kevésbé tudatosan , épített arra a felismerésre,  hogy végső soron minden betegség lelki eredetű! Sajnos nem  ez lett a szilárd alapja, a "tudomány" eszköze az örökségből az egyetemes tudásnak .” Dr. Hammer
Részlet a bevezetőből (NGM)!
"A civilizált világban uralkodó akadémiai orvoslás, vagy akár az  alternatív orvoslás terén is, az ún. betegségek  a természet „hibáinak” számítanak, az ún.  immunrendszer összeomlásának, egy valamiféle „rosszindulatú” dolognak,  ami megpróbálja a szervezetet tönkretenni, és ezért minden rendelkezésre álló eszközzel, egy orvosi-katonai stratégia szerint meg kell támadni és ki kell irtani.  Nos, ettől az elképzeléstől a témával való intenzív nézeteltérés 24 éve alatt fényévnyi távolságra kerültem.
Természetesen nem egyszerű, rögtön az első próbálkozás alkalmával megtenni az ugrást a biológiai orvoslási gondolkodás új dimenziójába. Megpróbálok Önöknek, e rövid ismertetőben áttekintő képet adni.  Az Új Germán Medicina  (ahogy most nevezik), amit 1981-ben fedeztem fel, egy szigorú természettudomány, amelynek csupán 5 biológiai természettörvénye van (és semmi tudományos feltételezése), melyekkel immár bármely tetszőleges kórtani eset szigorúan természet-tudományosan reprodukálható.
Az Új Germán Medicina az élő szervezet 
orvos-biológiai összefüggéseit úgy írja le, 
mint lélek, agy és szerv egységét. 

A lélek és szerv minden folyamata az agy által kapcsolódik össze és minden vezérlés és szabályozás onnan történik. Az agy szervezetünk kapcsolóközpontja, bioszámítógépe és a lélek a programozó.
A bioszámítógép közös „hatáskifejtési” területe a test és a lélek egyaránt, úgy az optimális programozásnál, mint a program valamilyen zavaránál. Ugyanis  nem csak arról van szó, hogy a lélek agyat és szervet programoz, hanem arról is, hogy  a szerv is képes sérülések esetén az agy és a lélek mintegy automatikus, gyakran nem is tudatosuló (!) programozását elindítani.     Ebben különbözik az Új Germán Orvostudomány alapvetően minden korábbi orvosi irányzattól, különösen az ún. akadémiai orvoslástól....."
"Az Új Germán Medicina egy megtapasztaláson alapuló természettudomány. Öt biológiai természettörvénye van, amelyek mindig léteztek és mindig is létezni fognak – csupán általam lettek újra felfedezve. Érvényes az emberre, állatra, növényre, még az egysejtű élőlényre is – tulajdonképpen az egész világegyetemre. Beleértve az összes ún. betegséget, mert ezek minden esetben csak a természet egy kétszakaszú Értelmes Biológiai Külön programjának részei (ÉBK).
Eme 5 biológiai természettörvény ismeretének hiánya orvos-klinikai értelemben megakadályozott bennünket abban, hogy az orvoslást helyesen értelmezzük vagy akár csak egyetlen megbetegedést is helyesen lássunk vagy értelmezzünk, ill. meg tudjuk azt ítélni. Sem a rákot, sem a vele kapcsolatos összefüggéseket nem tudtuk felismerni, mert eleve gyógyíthatatlannak tartottuk, és arra adtuk a fejünket, hogy a rákos megbetegedés tüneteit a szervek szintjén megszüntessük.
Az ún. fertőző betegségek megértésére sem volt egyáltalán lehetőségünk, mivel ezeket nem gyógyulási szakaszoknak tartottuk, hanem agresszív betegségi szakaszoknak, amelyek során a mikróbák meg akartak bennünket semmisíteni. Figyelmen kívül maradt a törvényszerűség is, miszerint a megbetegedések két szakaszból állnak, mint ahogyan figyelmen kívül maradt a lelki sík, az agyi sík valamint a jobb- és balkezesség jelentősége is. Az epileptikus/epileptoid krízisről, ami az ún. szindrómával együtt a leggyakoribb halálok, már nem is beszélve...."
Ha ovosi beavatkozást, kezelést javasol neked bárki a problémád megszüntetésére, akkor az oldal átfogó ismereteit összegezve, két területet tudok javasolni.
  • a HOMEOPÁTIA (kezelés és gyógyító szerek)
  • és az NGM Új (Germán) Medicína teljeskörű gyógyászati rendszer
NGM ismertető könyv  (pdf)
(ez csak egy általános "laikus" összefoglaló kiadvány)
Forrás: http://www.ujmedicina.hu/

Gondolat az alap (ismertető) szemináriumi jegyzetből: "Az új orvostudomány mérföldkő az emberiség történelmében. Először van lehetőségünk arra hogy intellektuálisan is megértsük a betegségi mechanizmust: hogyan miből alakult ki egy betegség, milyen tüneteket tapasztalunk, miért éppen azt, mi meddig tartott és mikor ért véget - ha mi is úgy akarjuk!!"
Példák:
1. Megbetegedések VAS törvényéből (forrás)
"1. kritérium: Minden Értelmes Biológiai Külön-program (ÉBK) egy DHS-sel (Dirk Hamer Szindrómával) indul el, azaz egy váratlan, nagyon súlyos, mélyen lehengerlő és elszigetelődést okozó konfliktusélmény-sokkal, - egyidejűleg három szinten:
  • 1. lelki síkon 
  • 2. agyi síkon és a 
  • 3. szerv szintjén. 
Ez a sportfelvétel (a könyvben) azt mutatja, hogy a kapust épp a „rossz lábán” találták el, döbbenten néz a berúgott labda után, amit ő a másik sarokba várt. Hirtelen nem tud leszállni a  „rossz  lábáról”, nem tud kilépni helytelen reakciójából!  
Ez a jellegzetes helyzet a DHS-nél (Dirk Hamer Szindróma).  A DHS egy súlyos, mélyen megrázó, drámai és elszigetelődést okozó konfliktus-sokk, ami a személyt a „rossz lábán” találja el. Ha a személy megoldhatatlannak érzi az eseményt, az agy cselekszik, hogy lehetőségeihez mérten  kiegyenlítse  a megrázó eseményt. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan szituációval az egyén egyáltalán meg tudjon birkózni. 
Ebben a pillanatban bekapcsol egy speciális külön program, gyakorlatilag szinkronban mindhárom szinten: lelkileg, az agyban és a szervben, és minden megállapítható, látható és mérhető! Ez minden esetben egy megütközés, egy konfliktusélmény, nem éppen sorscsapás vagy elháríthatatlan esemény, amelyen az illető úgysem tudott volna változtatni.  
Pontosan a DHS után a páciens tartós stresszes állapotban van, azaz hidegek a kezei és lábai, éjjel-nappal a konfliktusán jár az esze és megpróbálkozik megoldani. Éjjelente nem alszik, vagy ha mégis, csak az  éjszaka első felében, félórákat. Nincs étvágya, fogy. Ez a megbetegedés első, konfliktus-aktív szakasza. Tehát a normális konfliktusokkal és problémákkal ellentétben, ezeknél a biológiai konfliktusoknál  azt látjuk, hogy a páciens egy  tartós stresszes állapotba kerül, amely egészen konkrét tüneteket okoz, amelyeket nem lehet nem észrevenni.  
Ez az állapot akkor változik csak ismét, amikor a páciens a konfliktust megoldotta. Ekkor mély megnyugvás vesz erőt rajta. Fellélegzik. A léleknek ki kell pihennie magát. A páciens levertnek  és fáradtnak érzi magát, de mint aki megmenekült jó étvágya van, a teste forró, gyakran lázas, gyakori a fejfájás is. Újra jól alszik, főként hajnali három után. Ez a második, konfliktusmegoldás utáni szakasz.  Mi emberek képesek vagyunk rengeteg konfliktust elviselni anélkül, hogy ezektől fizikailag megbetegednénk, de csak akkor, ha van előtte némi időnk felkészülni rájuk." 
További példák és részletek a bevezetőben és a módszert leíró szakkönyvben!
 *********

Tanfolyamok: http://www.gnmonlineseminars.com/

A módszer eredményességének ismételhetőségét 1998. szeptember 8-án és 9-én a szlovákiai Trnava egyetemén demonstrálták és hatóságilag is megerősítették:
http://www.ujmedicina.hu/letoltes/TrnavaEgyetem.pdf
A müncheni/bécsi orvoskonferencia igazolása:
A Egyéb igazolások: