2019. november 16., szombat

Talpmasszázs egyszerűen


Talpmasszázs 14 egyszerű lépésben

Bármikor meglephetjük párunkat, családtagunkat, barátunkat egy lazító és frissítő talpmasszázzsal otthon. Ehhez csak néhány egyszerű fogást kell elsajátítanunk. Ez nem egyenlő egy gyógyító hatású thai talpmasszázzsal, vagy egy képzett masszőr által végzett talpmasszázzsal, de kellemesen ellazíthatjuk vele szerettünket egy nehéz nap után.

Előkészület:
Helyezzük el a masszírozandó alanyt a megfelelő testhelyzetben. Félig ülő, félig fekvő testhelyzet a megfelelő, úgy hogy a has tájéka szabadon mozogni tudjon. A legcélszerűbb egy kényelmes fotel. A lábat egy olyan ülőkére helyezzük, ami egymagasságban van a fotel ülő felületével.
Fedjük le a lábtartó felületet egy törölközővel, hogy megakadályozzuk a krémek, olajok szétkenődését, lecsöpögését.
Láb áztatása és megmosása. Áztassuk a kezelendő lábakat meleg vízben kb. 10 percig. A vízbe tehetünk fürdőolajat, habfürdőt is. Áztatás után gyengéden szappanozzuk be a lábat és távolítsuk el a piszkokat. Végül alaposan töröljük meg a lábakat.
Készítsük elő a talpmasszázshoz alkalmazott krémet, olajat vagy testápolót. A krém sűrűbb, mint a testápoló, sokkal jobb felületet ad a talpmasszázshoz. Az olaj segít megpuhítani a bőrkeményedést.Vásárolhatunk kifejezetten talpmasszázshoz készült krémeket és olajokat.
Kicsit melegítsük fel a masszírozó krémet. Ezt egy lábasban a tűzhely felett, vagy a hangulat fokozásához meggyújtott gyertya felett is megtehetjük.

Masszázs:
Fogjuk meg a lábat alulról mind a két kezünkkel. Kezdjük el dörzsölni, masszírozni a lábfejet a bokától kiindulva a lábujjak felé. Ahogy egyre közelebb érünk a talphoz, egyre erősebb nyomásokat alkalmazzunk. Majd lassan kezdjünk el haladni visszafelé, folyamatosan gyengítve a nyomást.
Kis körkörös mozdulattokkal, közepes és erősebb nyomásokkal masszírozzuk a hüvelyujjunkkal a sarkat. Masszírozzuk végig az egész sarkat, majd ismételjük meg ugyanezt a talp felső párnás részén.
A sarkon alkalmazzunk ellentétes irányú nyomást. Vagyis amíg az egyik ujjunkat felfelé nyomjuk, addig a másikat lefelé.
Mindkét kezünkkel körkörös mozdulatokkal masszírozzuk meg a bokacsontokat, egyszerre mindkét oldalon. Gyengédebben masszírozzuk meg a bokacsont tetejét.
Az öklünkkel masszírozzuk a talp boltívét. Szorítsuk ökölbe a kezünket és az ujjaknak a tetejével mérjünk nyomást a talp boltívére úgy, hogy a bőr benyomódjon.
Masszírozzuk a lábujjakat. Szánjunk megfelelő időt mindegyik lábujjra.Húzgáljuk meg mindegyik lábujjat, akkor is, ha ez kellemetlen érzést okoz a kezelt személynek. Majd tegyük a mutatóujjunkat a lábujjközökbe. Húzzuk vissza, majd megint nyomjuk oda. Masszírozzuk meg a lábujjak kiindulópontjait a lábfejen a hüvelykujjunkkal. Egyszerre tegyük mind az öt ujjunkat a lábujjközökbe, miközben krémet vagy olajat masszírozunk a bőrbe.

Mesterfogások:
Fogjuk mindkét kezünkkel a lábat és mindkét oldalán tegyünk tíz rövid húzómozdulatot, mintha tehenet fejnénk.
Alkalmazzuk az indiai masszázstechnikát. Tartsuk a lábfejet kétoldalt a kezünkkel és mindkét hüvelykujjunkat nyomjuk a talp boltívének közepébe, majd vissza, és újból. Mintha egy vizes rongyot nyomkodnánk ki. Ne tartsuk feszesen a lábat, ezalatt a masszázstechnika alatt.
Próbáljuk meg gyúrással átmasszírozni az Achilles ínat és a láb alsó részét. Ezalatt a masszázs alatt az izmokat kell megemelni és megszorítani, hogy stimuláljuk őket.Kezdjük a sarok hátuljánál az Achilles ín környékén. Az egyik kezünkkel húzzuk meg, majd szorítsuk meg a lábat, miközben a másik kezünkkel a lábfej elülső felét tartjuk. Először csak finoman, aztán fokozatosan több nyomással és egyre gyorsabban. Nyomjuk meg az Achilles ínnál, majd haladjunk tovább a lábujjak felé.Lassan induljunk el az alsó lábszár felé. Az alsólábszárnál csatlakoznak az izmok a lábfejhez, ennek az átgyúrásával tovább növeljük a láb relaxációját.

Különböző masszírozó gépeket is segítségül hívhatunk a talpmasszázs végén, hogy még teljesebbé tegyük az ellazulást.

Figyelem:
Ne legyen túl krémes a kezünk, mert csúszóssá válik és nem tudunk megfelelő nyomást kifejteni.
Magas vérnyomásos, cukorbeteg vagy terhes partnerünket csak lágyan masszírozzuk, mert a hírtelen megnövekvő véráramlás beindíthatja a szülést, vagy ronthat a beteg egészségi állapotán.
Ha a partner lába fájdalommal reagál vagy túl érzékeny, forduljunk orvoshoz vagy keressünk egy képzett gyógymasszőrt.
A térd legyen lazán hajlított állapotban, ne feszesen kinyújtva. Tegyünk alá egy összetekert törölközőt, hogy megfelelően lazán hajoljon.

Ha igazán eredményes talpmasszázst szeretnénk, lepjük meg a párunkat egy thai talpmasszázzsal. Egy óra alatt nem csak felfrissül a láb, de jótékony folyamatok is beindulnak a szervezetben, csökken a stressz

By Thai Masszázs Sziget

Bővebben:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése